in

Відхилено третину запитів на легалізацію

   90% справ відхиляють через відсутність підтвердження терміну перебування на території Італії

Більшість запитів по легалізації відкидають через те, що іноземцям не вдається підтвердити свою присутність на території Італії з 2011 року, шляхом представлення «документації, виданої державними організаціями».

Таким іноземцям відмовляють в отриманні дозволу на проживання, а сплачені 1000 євро не повертаються.
Підтвердження тривалого проживання в країні є неподоланною перешкодою для тисяч іммігрантів, що покладали великі надії на легалізацію їх перебування в країні.  Аналізуючи статистику  відділів імміграції по національній території, відхилено майже одну із трьох поданих справ.  Ці ж дані підтвердило Міністерство внутрішніх справ, під час зустрічі із установами що займаються амністією, профспілками та асоціаціями іммігрантів і політичних біженців.

«90% відмов робиться через не через відсутність зайнятості, а через неможливість іммігранта підтвердити свою присутність на території Італії з 31 грудня 2011 року. Таким чином виявляються обмежувальні положення процедури» – йдеться в доповіді Департаменту міграційної політики профспілки UIL.

Ця умова, а також висока вартість участі в урядовому заході, із самого початку завадили легалізації стати масовою: було подано лише 130 тисяч запитів. Її успіх ще більше знижується від кількості відхилених справ.
Реагуючи на малу активність роботодавців, на заключному періоді відведеному для прийому запитів, Державна рада опублікувала додаткове тлумачення щодо процедури. У ньому, серед іншого, для засвідчення тривалого перебування на національній території було дозволено подачу іменних абонементів на громадський транспорт, телефонних контрактів, медичних, чи довідок про прийом у центри прихистку. Та цей захід виявився недостатнім, а положення, яке повинно було б перешкодити приїзду нових нелегалів перед виходом амністії, стало бар’єром для тих, хто роками жив в країні.

Натале Форлані, голова департаменту з питань імміграції Міністерства праці пише: «У 2000 році попит на іноземну робочу силу перевищував пропозицію. Тому, незважаючи на їх недоліки, урядові заходи все ж сприяли виведенню працівників із тіні. Сьогодні, коли ринок праці у кризі, остання амністія сприяє вкоріненню «чорної» роботи, підвищенню прибутків організацій, що легально (чи нелегально) обіцяють іноземцям отримання дозвіл на проживання в країні».

Профспілкові організації та асоціації просять державні установи проявляти більшу толерантність у розгляді документів на легалізацію, та для пошуку праці. Міністерством внутрішніх справ погодилося піти їм на зустріч, «за винятком випадків порушення закону.»

На зустрічі також обговорювалися гіпотезу виходу нового декрету флюсі. Та позиція Міністерства праці залишається незмінною:  «Ми не можемо дозволити приїзд нових працівників, спочатку слід забезпечити зайнятість безробітних італійців та іноземців, що уже перебувають в Італії». Тобто на вихід флюсі у найближчий час розраховувати не слід.

Нагадуємо, на сайті www.gazetaukrainska.com, у розділі «Легалізація (Санаторія) в Італії 2012» знайдете пояснення процедури після подачі запиту, та документи, які слід пред’явити для підтвердження присутності на території країни.

Ельвіо ПАСКА,
переклад М. Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Папа Римський визнав Голодомор ще в 2010 році

L’Italia sosterrà l’iniziativa dell’Ucraina nell’interesse dei suoi cittadini – Ambascaitore italiano a Kiev