in

В Україні митне оформлення та контроль товарів тепер має часові межі

З метою створення сприятливих умов для прискорення товарообігу через митний кордон України, Державна митна служба видала наказ № 1205 «Про встановлення часових нормативів митного оформлення та контролю товарів, завантажених митною декларацією» від 13 жовтня цього року.

“Цей наказ встановив часові нормативи митного оформлення”, – повідомив під час брифінгу 19 жовтня начальник сектору торгового обігу відділу організаційно-митного контролю та роботи митних посередників Львівської митниці Сергій Острук.

С.Острук повідомив, що наказ регламентує час митного оформлення та контролю для декларацій, в яких заявлено не більше 10 товарних підкатегорій, якщо заявлених до декларування товарів більше, то час оформлення не регламентується

“Дві години відводиться на митне оформлення для відділів митного декларування, якщо потребується ще здійснення митного огляду – додаткові дві години, якщо ж потрібно з’ясувати певні характеристики, зокрема по коду товару, його митній вартості чи дослідити товар – ще дві години. Отже, максимальний час, який передбачений, – не більше шести годин”, – прокоментував С.Острук.

За його словами, 90-95% декларацій, що проходять через Львівську митницю містять до 10 товарних позицій. “Здебільшого, до оформлення подають декларації з одним, двома товарами, до п’яти”, – зазначив він.

С.Острук також прокоментував ZAXID.NET : “Я вважаю, що, у першу чергу, це принесе додаткове навантаження для кожного інспектора, адже, як правило, великі підприємства одразу подають 5-10 митних декларацій. Їх оформити у відведений термін буде складно”.

 

Джерело

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Януковича в планах з’їздити в Італію, Росію та Бельгію

У порту Італії вилучили сім тонн вибухівки