in

В Україні можуть ввести магнітні картки для паспортного контролю

Державна прикордонна служба України пропонує ввести магнітні картки для спрощення проходження паспортного контролю під час перетину державного кордону.
“Експеримент у Борисполю вдався. Втричі скоротився час оформлення одного пасажира, який йде по лінії паспортного контролю”, – повідомив перший заступник голови Держприкордонслужби Павло Шишолін.
За його словами, на сьогоднішній день Держприкордонслужба вже дійшла висновку, що експеримент має позитивні результати і готує відповідний звіт для Кабінету міністрів. Він також повідомив, що Держприкордонслужба має намір запропонувати Кабміну вивести використання електронних карток при проходженні паспортного контролю за межі експерименту.

Чиновник Держприкордонслужби припустив, що таку картку з паспортними даними людина зможе придбати за 100-150 грн і вона діятиме протягом часу дії закордонного паспорта.

Шишолін зазначив, що зараз електронна картка видається тільки громадянам України, однак, припускають, що в майбутньому таку карту зможуть оформити і громадяни інших країн, які в’їжджають до України без віз, і дипломати.

***

Державна прикордонна служба продовжує підготовку до Євро-2012, і в цьому контексті проведено роботу з імплементації діючої нормативної бази до європейського законодавства, а також розроблено і вводяться нові технології прикордонного контролю та відомчі стандарти культури персоналу.

Суть цього експерименту полягає в тому, що громадянам, за бажанням, видається електронна картка, в якій буде зберігатися необхідна для перетину інформація. Власник картки зможе під час перетину кордону самостійно прикласти її до пристрою зчитування інформації, що значно скоротить час оформлення пасажирів.

При зчитуванні дана інформація автоматично обробляється комплексом Гарт – 1/П, який проводить перевірку знятої інформації через оперативні бази даних. Якщо ці дані в оперативних базах не значаться, то людина може йти до інспектора, який звіряє дані вже тільки візуально. Вся процедура перевірки документів займе 10-20 секунд, що в 4-5 разів менше, ніж зараз.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Понад 30 дітей з різних областей України за три роки прооперовано в Італії

Берлусконі озвучив рекламу туризму в Італії