in

В італійських барах можна виміряти вміст алкоголю в крові

Ті, хто після вечірки із друзями сідають за кермо під впливом алкоголю більше не зможуть посилатися на те, що не зауважили кількості випитого.

З середини листопада, бари, ресторани та інші місця, що торгують алкоголем після опівночі, повинні надавати у розпорядження клієнтів етілометр, інструмент, який вимірює концентрацію алкоголю в організмі. Якщо шкала вказуватиме нуль цілих п’ять десятих грама спирту на літр крові, сідати закермо автомобіля заборонено. Цей тест є добровільним, а його результати – орієнтовним. Юридичне значення має лише перевірка поліції.

У приміщеннях громадських закладів будуть вивішені дві таблиці. В одній із них описуватимуться симптоми різної концентрації алкоголю в крові. Інша вказуватиме на кількість напою, яка перевищує межі встановлені законом, взалежності від статі, маси тіла, тощо. Заклади, які не дотримуються нових правил, штрафуватимуть. Ті, хто водить авто під впливом алкоголю, ризикує призупиненням дії водійських прав, а в серйозних випадках – арештом та конфіскацією автомобіля.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Могильов хоче реформувати прикордонну службу

Походеньки Берлусконі