in

В Італії встановили ліміт кількості учнів-іноземців у класі

В Італії впроваджується обмеження кількості учнів іноземного походження на один клас. Їхня кількість, згідно з документом Міносвіти країни, не повинна перевищувати 30%, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу.

Нове правило впроваджуватиметься у практику поступово з наступного навчального року, пояснив керівник міністерства Маріястелла Джельміні. За його словами, цей крок спрямований на “сприяння інтеграції іноземців, тому що завдяки цьому ліміту виключається можливість формування класів із самими лише учнями-іноземцями”.

“Присутність учнів іноземного походження в італійських школах це, безумовно, не проблема расизму, а дидактична проблема”, – зазначила міністр. “Наші освітні установи готові прийняти до себе всі культури й дітей з усього світу. Але, водночас, італійська школа повинна з гордістю слідувати своїм традиціям та культурі нашої країни. І нинішнє рішення прийнято саме у цьому напрямку: навчити дітей поважати інші культури та затвердити важливість правил поведінки, історії, законів та італійської мови”, – сказала М.Джельміні.

Ірина Кащей http://www.ukrinform.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Щоб жертви Голодоморів не вмерли двічі

Конфісковано тонну контрабандних українських цигарок