in

В Італії заборонили користуванням авто із іноземною реєстрацією

Іноземці та іммігранти в Італії часто користувалися авто зареєстрованими за кордоном, щоб скористатися низкою переваг. Наприклад: не платити податок на авто, унеможливити перевірку транспортних засобів італійськими податковими органами.

Але, передусім, не сплачувати дороге італійське страхування, яке, в залежності від класу водія, та об’єму двигуна, може сягати до 1ю5 тисячі євро на рік.

Також власники таких авто могли не сплачувати штрафи перевищення швидкості, парковку, чи транзит по вулицях із обмеженим рухом.

Порушники правил дорожнього руху
Водії таких автівок часто порушували правила дорожнього руху. Наприклад, у 2017 році кількість порушень правил дорожнього руху здійснених авто із іноземними номерами сягнула майже 106 тисяч, а на 20 січня 2018 року було не оплачено 30,653 штрафів. У Римі іноземці не платили 74 відсотків штрафів.
На першому місці серед порушників Румунія (21.028), далі Швейцарія (9.222), Франція (8.475), Болгарія (7.775).
Процедура відсилки штрафу у межах Євроспілки настільки складна, що часто вона просто не діє. А якщо мова іде про країну за межами ЄС, тоді штраф просто не відсилають.

Заборона користуванням авто із іноземною реєстрацією
Нещодавно в Італії відбулися значні зміни законодавства, що регулює рух транспортних засобів на території країни. Нововведення встановлює суворі ліміти на використання резидентами Італії автівок із іноземними номерними знаками.
Зокрема передбачено заборону користування, якщо особа проживає в Італії понад 60 днів.
Все ж є кілька винятків: вільне користування автомобілем з іноземними номерами можливе, якщо воно було взяте в оренду, лізинг або для службових авто. Та вони повинні мати відповідні документи.

Санкції правопорушникам
Порушники підлягають адміністративній санкції, сума якої може сягати 2848 євро. Також у цих випадках передбачена конфіскація документів та самого автомобіля. Якщо протягом 180 днів власник не представить свідоцтво про реєстрацію, чи та транспортування авто за кордон, автомобіль буде конфісковано остаточно.
Ті хто не має з собою документу про оренду чи лізинг, повинні пред’явити його протягом 30 днів та заплатити штраф у розмірі від 250 до 1000 євро.

Що думають про нововведення
Анджело Даміані Стіккi президент «Автомобільного клубу Італії» ACI «розділяє втручання уряду в питання про зловживання іноземними номерними знаками, особами, що постійно працюють в Італії.

Це явище так званої податкової інверсії, тобто, використання іноземних авто, щоб заощадити на податках і страхуванні, уникнути штрафів і контролю італійських податкових органів, наносила шкоду не лише бюджету країни, але і для всіх автомобілістів і громадян загалом».

Українці в Італії в даний час вивчають пропозиції страхових компаній. Хтось ще сподіається знайти можливість обіти закон. А інші жартують: будемо пересідати на велосипеди.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Risultati immagini per turbolenza aereo

Wizz Air має намір озширити мережу лоукост-маршрутів в Україну

Нові правила перетину кордону України для авто на “єврономерах”