in

Галичани в Італії на вибори Президента України прийшли з короваєм

У Генеральному консульстві України в Мілані, яке обслуговує громадян України, що проживають на півночі Італії, за майбутнього Президента України свої голоси віддали 369 осіб

За словами голови закордонної виборчої дільниці №35 закордонного виборчого округу Василя Поливанюка, вибори пройшли організовано й без ексцесів. У 16 членів виборчої дільниці було досить роботи. Адже за чотири дні до голосування у Закон про вибори були внесені зміни, які значно спростили процедуру голосування для громадян, які знаходяться за межами України. До цього часу участь у виборах мали право брати лише особи, які стоять на консульському обліку. А таких, нажаль, не так багато.
Останні доповнення дозволили виявити свою волю усім громадянам України, які перебувають за кордоном і можуть пред’явити український закордонний паспорт та документ, який засвідчує місце закордонного проживання. Та недостатня поінформованість закордонних українців, значно зменшила чергу до виборчих урн.
Ще одною причиною низької активності українських виборців в Італії стали Різдвяні свята та Водохрестя, які зібрали основну масу людей на богослужіннях у церквах. Певна категорія громадян умисно ухилилася від участі у голосуванні, сподіваючись на чергове коло президентських перегонів. Адже за своє законне право віддати  голос за бажаного кандидата кожному бажаючому слід оплатити проїзд до Мілану із власної кишені.
Для організації поїздки на вибори, багато зусиль доклали представники українських громадських організацій Венеції та Местре: “Оберіг” (Юрій та Олександра Журавель, Микола, Володимир та Галина Дулеби) та “Україна плюс” (Тамара Позднякова).
Чисельними були делегації з міст Брешя та Варезе. Вони співали колядки та вручили генеральному консулу Володимиру Яценківському домашній коровай.
(Найбільшу кількість голосів  на виборчій дільниці у Мілані набрала – Юлія Тимошенко, на другому місці – Віктор Ющенко, за ним слідує Арсеній Яценюк. – прим. Ред.)

Олена КАНАРЧИК

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

На виборах в Україні попереду Янукович

У Римі через брак бюлетенів, проголосувати на виборах змогли не усі