in

Гнучке встановлення декретної відпустки

Якщо це потрібно для отримання соціальних виплат, жінка може працювати та виплачувати контрибути аж до восьмого місяця перед пологами.

Домашні працівниці мають право на декретну відпустку і право обрати час звільнення від роботи. Якщо жінка працюватиме до восьмого місяця вагітності, їй зарахують контрибути, оплачені і за останній місяць. Це корисно знати тим, кому бракує виплат для отримання грошової допомоги з материнства. Так уточнює повідомлення Inps, номер 11621 від 2008 року.

Нормативи, які захищають материнство (D.Lgs. 151/2001), дозволяють жінці не працювати упродовж двох місяців до пологів та трьох місяців після них. Проте у випадку здорової вагітності, коли загроза життю матері і дитини відсутня, терміни початку декретної відпустки можна відкласти. Мати може припинити працювати за місяць до пологів та бути вільною чотири місяці опісля.

Ці правила чинні також для домашніх працівниць та доглядальниць. Проте увага: для того, аби мати можливість вибрати час виходу у декретну відпустку, слід подати медичні сертифікати, які засвідчують нормальний перебіг вагітності з датою, не пізнішою сьомого місяця вагітності. Домашні працівники мають право на виплати під час декретної відпустки, лише у визначених випадках. Вони повинні сплатити 52 контрибути протягом 24 попередніх місяців перед виходом у декрет, або 26 контрибутів протягом 12 попередніх місяців. Повідомлення Inps уточнює, що «контрибути, виплачені протягом восьмого місяця вагітності, зараховуються до загальної суми» та будуть враховані при нарахуванні грошової допомоги з материнства.

Ельвіо Паска, переклад Маріанни Сороневич

24 July 2008

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Починається полювання на нелегалів

Процедура та оцінка нових митних правил при ввезенні автомобілів, придбаних за кордоном