in

Громадян Італії зобов’язали користуватися пластиковими картками

Громадян Італії зобов’язали користуватися пластиковими картками при здійсненні операцій на суму більше тисячі євро, опустивши цю планку з встановлених раніше 2,5 тисяч євро.

Багато італійців впевнені, що через нові правила використання готівкових ціни на товари та послуги зростуть. Як повідомляє Bloomberg, цей захід, схвалений урядом на початку грудня, має цілком прагматичну мету – знизити рівень ухилення від сплати податків. При використанні кредитних карт італійці не зможуть позбавляти державу податкових доходів, що дозволить Риму в перспективі поліпшити стан економіки і вивести її з боргової кризи.

Між тим, не всі громадяни Італії сприйняли нововведення з натхненням. 7,5 мільйонів з них взагалі ніколи не користувалися картками і навіть не мають банківських рахунків, з’ясувала споживча група Adusbef. За її даними, від урядового заходу виграють лише банки, які стягують 2%-ву комісію за транзакції по платіжних картках.

У середньому італійці, які мають кредитну картку, використовують її 26 разів на рік. Це в п’ять разів рідше, ніж, приміром, у Великобританії, підрахував Банк Італії. У країні глибоко вкоренилася звичка користуватися готівкою, відзначив заступник міністра фінансів Італії Вітторіо Грілло. За його словами, уряд спочатку пропонував ввести максимальний поріг використання готівки в 300 або 500 євро, але вирішив дати громадянам час на адаптацію до нових правил і встановив ліміт у тисячу євро.

Багато італійців впевнені, що через нові правила використання готівкових ціни на товари та послуги зростуть. Нині багато продавців пропонують знижки тим, хто платить готівкою і не просить чек. Готівковий розрахунок дозволяє їм економити на сплаті податку на продаж, який становить 21%. В результаті, за даними агентства зі збору податків Equitalia, щорічно Італія втрачає близько 120 млрд євро несплачених податків.

Нині Рим намагається впоратися з непідйомним боргом в 1,9 трлн євро. Одним із способів подолання кризи є скорочення дефіциту бюджету. З цією метою уряд не тільки підвищує податки, а й намагається підвищити рівень їх збирання.

 

Джерело

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці Італії здійснили паломництво у Ватикані

У Генуї відбудеться презенація книги Ольги Чорнобривець “Червона сукня в горошок”