in

Двоє із трьох депортованих залишається в Італії

У 2009 році із понад 52 тисяч затриманих іноземців, лише 18 тисяч залишили територію Італії

За даними Ocse, організації економічного співробітництва та розвитку, в Італії налічується між 500 і 750 тисяч нелегальних іммігрантів. Вони складають 1,09 % від загальної чисельності населення і 25,6% всіх іммігрантів. Однак ці дані є непевними.

 

Оцінки кількості та  динаміка потоків іммігрантів у країну нелегалів змінюються безперервно. На думку Франко Піттау, директора статистичного досьє Карітас Mігрантес, імовірніше, що кількість нелегальних іммігрантів в Італії становить близько одного мільйона”.

Скільки ж із нелегалів затриманих поліцією, справді повертаються в країну їхнього походження? За законом, висилки нелегальних іммігрантів з Італії відбуваються або безпосередньо на кордонах, або після їх виявлення на території країни. Аналіз результатів депортацій є кричущим: згідно останнього досьє Карітас Mігрантес у 2009 році поліцією було затримано 52 тисячі нелегалів але лише 18 000 (34,7%) були видворені з Італії фактично. Затримано на кордоні – 4.298 іноземців, а видано наказів залишити Італію – 14.063. Це – найнижчий показник з 1999 року.

За спостереженнями, ситуація не повинна змінитися і в цьому році: з січня по сьогоднішній день, депортації незначно перевищили 10 тисяч одиниць.

S.C., переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія: нові гори сміття

Звернення Міністра закодонних справ України Костянтина Грищенка