in

Дозволи на проживання продовжуватимуть в муніципалітетах

Планується передача компетенцій по продовженні дозволів на проживання муніципалітетам і можливість репатріації румунів та інших громадян ЄС, які не мають реквізитів для перебування в Італії. Такими є сновні нововведення законопроекту, схваленого урядом 5 листопада, разом із іншими нормами безпеки в країні, що стосуються іноземців в Італії.

Перші дозволи на проживання видаватимуться поліцейським управлінням, адже у цих випадках необхідні перевірки поліції, а їх продовження буде доручено муніципалітетам. Це допоможе спростити процедуру і скоротити час очікування на опрацювання документів, який на сьогодні може тривати понад дванадцять місяців.

Крім того, уряд хоче переписати правила репатріації громадян ЄС. Залишитися в Італії понад три місяці буде дозволено лише для навчання, за наявності роботи чи засобів до існування. У новому законопроекті ті, хто самовільно не залишать територію країни будуть репатрійовані поліцією. На даний час пропозиції передані на обговорення до парламенту. Тільки після його схвалення вони вступлять у дію.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Агостіно Маркетто: «Справжні християни повинні бути солідарними із іммігрантами»

Кількість легальних іммігрантів в Італії перевищила п’ять мільйонів