in

Дозвіл на проживання для тих, хто піддається жорсткій експлуатації

   Видачу дозволів на проживання з гуманітарних мотивів передбачено, коли умови роботи іноземців будуть класифіковані як «безжальна експлуатація».

Легіслативний декрет від16 липня 2012, n.109, “Attuazione della direttiva 2009/52/CE che introduce norme minime relative a sanzioni e a provvedimenti nei confronti di datori di lavoro che impiegano cittadini di Paesi terzi il cui soggiorno è irregolare”, що увійде в дію 9 серпня 2012, передбачає видачу дозволу на проживання працівникам, які піддаються жорсткій експлуатації.

Текст декрету передбачає видачу дозволів на проживання у рідкісних випадках, коли умови роботи іноземців будуть класифіковані як «безжальна експлуатація». В особливих випадках він додає обтяжуючі обставини. Покарання роботодавців збільшуються з 1/3 на ½ якщо:
–     було наймано більше трьох нелегалів;
–    вони є неповнолітніми,
–    віком меншим 16 років;
–    працівники були піддані «небезпечним умовам», беручи до уваги «тип роботи та умови праці».

Лише у вищеперечислених випадках, працівнику видадуть дозвіл на проживання з гуманітарних мотивів, на шість місяців, якщо він заявить на роботодавця та буде співпрацювати із поліцією. Пермессо можна буде продовжити на всю тривалість судового розгляду, та конвертувати у дозвіл для роботи.

До цього ті хто дає роботу іноземцям без дозволу на проживання ризикували  арештом від трьох місяців до одного року, штрафом у розмірі 5 тисяч євро за кожного найнятого нелегала, адміністративними санкціями за невиплату податків та соціальних внесків. Для працівника передбачено депортацію.
За цим декретом дозвіл на проживання з гуманітарних мотивів зможуть отримати «новітні раби», зайняті, наприклад, у сільському господарстві, будівництві, жертви торгівлі людьми, чи, так званого, «капоралато».

Ельвіо Паска,

перекладМаріанна Сороневич

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія відзначає річницю Соломії Крушельницької

Як підтвердити пристуність на території Італії, дійсну для легалізації 2012 ? Питання читачів