in

Дозвіл на проживання для тих, хто співпрацює з поліцією

  Нелегалам, які співпрацюють із поліцією у боротьбі іззлочинністю видаватимуть дозвіл на проживання.

Декрет направлений на боротьбу із тероризмом, виданий камерою депутатів італійського уряду, винагороджує іноземців, які співпрацюють із поліцією, судами та таємною державною поліцією.

Він заохочує іммігрантів допомагати італійській юстиції у ідентифікації та покаранні трафікантів людьми. Декрет значно розширює норми, які дозволяють отримати «дозвіл на проживання за слідчими мотивами».

До тепер цей тип пермессо видавався лише тим, хто співпрацює і поліцією у розслідуванні та судових процесах, пов’язаних із міжнародним тероризмом чи загрозою демократичному укладу країни. Зараз до цього переліку додано «транснаціональні кримінальні справи», зокрема до них відносяться розслідування міжнародного трафіку нелегальних іммігрантів.

Італійський уряд сподівається що такі заходи допоможуть запобігти терористичній діяльності.

«Дозвіл на проживання за слідчими мотивами» видається:

  • на основі рішення квестора,
  • заяви поліції, спеціальних агентів
  • заяви магістратів.

Тривалість – один рік, проте дія може бути продовжена.

У випадках, коли співпраця іноземця мала особливо важливе значення для виявлення терористичних угрупувань, він може отримати карту на проживання.

Стаття італійською ТУТ

Підготувала Маріанна Сороневич

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: еміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з еміграційних справ.

 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українські заробітчанки в Італії отримали можливість працювати “доглядальницями кондомініуму”

Внутрішній паспорт в Україні замінять на спеціальні картки.