in

Допомога на сім’ю. Оновлено розміри прибутків

   Національний інститут соціального захисту (INPS) опублікував ліміти розміру прибутку, дійсні із липня 2015 до 30 червня 2016 року. Соціальну допомогу можуть також отримати іноземні робітники.

Розмір та реквізити для отримання економічної допомоги для сім’ї в Італії (assegni per il nucleo familiare) змінюється щороку. Її можуть отримати як італійці, так й іноземці.

INPS переглянув ліміти прибутків і відповідні суми допомоги, адаптувавши їх до незначного збільшення вартості життя. Розмір допомоги залежить від кількості членів сім’ї, зокрема неповнолітніх дітей та неповносправних осіб. Скачати їх у таблицях можна тут

Допомога призначена для найманих працівників, пенсіонерів та працівників у певних категорій працівників за контрактом (наприклад для координованих постійних фрілансерів, фрілансерів зареєстрованих в окремому реєстрі INPS). Громадянство працівника значення не має, важливо щоб розмір прибутку сім’ї не перевищував певного порогу.

Більшість найманих працівників повинні представити заяви безпосередньо роботодавцям, які виплачуватимуть допомогу разом із зарплатою від імені держави. Домашні працівники (прислуга, вихователі, няні, доглядальниці і працівники сільського господарства повинні звернутися в Національний інститут соціального захисту INPS.

Стаття Італійською,

переклад Маріанни Сороневич

 

____________________________________________________________

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Софія – власниця першого біометричного паспорта, виданого ГКУ в Мілані

Українця, який мало не убив 3-річну доньку, засуджено на 12 років