in

ДПА нагадує заробітчанам про необхідність заповнення податкової декларації

ДПА у Львівській області закликає, якщо ви отримали доходи за кордоном – задекларуйте їх в Україні. Це звернення адресоване в першу чергу заробітчанам, водночас і всім нагадується про обов’язок заповнення податкової декларації. Про це ЗІК 20 січня повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПА у Львівській області.

Законом про оподаткування доходів фізичних осіб установлено, що об’єктом оподаткування податком з доходів фізичних осіб резидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, доходи з джерелом їх походження з України, які підлягають кінцевому оподаткуванню при їх виплаті та іноземні доходи.

Якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, то сума такого доходу включається до складу загального річного оподатковуваного доходу платника податку – їх отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію.

Річна декларація про майновий стан і доходи (податкова декларація) подається платником податку – резидентом до податкового органу за своєю податковою адресою у термін до 1 квітня наступного за звітним року. Тобто фізичні особи – резиденти України, в тому числі заробітчани, які протягом звітного податкового, зокрема 2009 р., мали іноземні доходи, зобов’язані подати до податкового органу за своєю податковою адресою річну податкову декларацію до 1 квітня 2010 р.

Якщо згідно з нормами міжнародних договорів, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України, платник податку може зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном, то такий платник визначає суму такого зменшення за визначеними підставами у річній податковій декларації.

Сума податку з іноземного доходу платника податку – резидента, сплаченого за кордоном України, не може перевищувати суму податку, розраховану на базі загального річного оподатковуваного доходу такого платника податку (з урахуванням суми отриманого іноземного доходу).

При нарахуванні доходів у вигляді валютних цінностей або інших активів, чия вартість є вираженою в іноземній валюті або міжнародних розрахункових одиницях, така вартість перераховується у гривні за валютним (обмінним) курсом Нацбанку України, діючим на момент одержання таких доходів.

Державні податкові органи міст та районів області запрошують прийти і прозвітувати всіх, хто зобов’язаний подати декларацію.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Іноземними прибутками слід ділитися з Україною

Заочних рішень суду про вилучення в українки дитини в Італії не було