in

Закон про безпеку зупинився на півдорозі

Угода про інтеграцію, тестування італійської мови та податок на отримання дозволу на проживання. Що сталось із цими нововведення? Від набуття чинності нового закону про безпеку – одного з головних результатів роботи уряду Берлусконі, минув уже рік. Правила, запропоновані міністром внутрішніх справ Мароні та його колегами із партії Північна ліга, були, здебільшого, спрямовані на придушення нелегальної імміграції: введення кримінальної відповідальності за нелегальне перебування в країні, тривале утримання у центрах для депортованих, заборону укладення шлюбу тими, хто не має дозволу на проживання. До речі, цей закон також передбачає нововведення для легальних іммігрантів, та вони також, наразі, залишаються тільки на папері.

Ряд пропозицій уже тривалий час очікують на впровадження у життя. Це, зокрема, угода про інтеграцію яка зобов’язує іммігрантів виконувати певні вимоги (знати італійську мову, основи цивільного права, тощо), та дозволяє залишатися в Італії, залежно від наявності очків, які втрачаються чи набуваються в залежності від поведінки та рівня інтеграції в суспільство.

Перелік правил уже затверджено урядом, черга за Державною Радою та Об’єднаною Конференцією, тому навряд чи він набуде сили раніше 2011 року.

Інше нововведення стосується обов’язкового іспиту з італійської мови для тих, хто бажає отримати довготривалий дозвіл на проживання (карту на проживання). Це правило уже затверджено і повинно набути сили 9 грудня 2010. Хоча ще невідомо чи відділи імміграції (у яких завжди не вистачає персоналу і ресурсів) будуть готові проводити тестування.

На щастя, більше не згадується про новий податок на дозвіл на проживання. Згідно із законом про безпеку він повинен становити від 80 до 200 євро, проте міністерства внутрішніх справ та економіки ще не встановили правла та тарифи. Можливо вони очікують можливості скорочення термінів видання та поновлення дозволів на проживання, перш ніж вимагати від імігрантів гроші за малоефективні послуги.

Ельвіо ПАСКА,
переклад Алли Коваленко

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійська поліція почала руйнувати тимчасові табори ромів

Гаряча італійська кров забила памороки лікарям