in

Запити на декрет флуссі для українців надсилають сьогодні!

31 січня о 8.00 почалася відсилка запитів для приїзду на роботу в Італію, для працівників громадян країн які підписали з Італією угоду в галузі імміграції, серед яких – українці.

 

У цьому році запити подаються через Інтернет. Із 31 січня це роюлять для працівників громадян країн, які підписали з Італією угоду в галузі імміграції. Для таких квоти були визначені наперед. Для громадян України виділено 1 800 робочих місць, в той час, як очікується подача набагато більшої кількості заявок. Нагадуємо, що під час останнього декрету флуссі, до підписання двосторонньої угоди, легалізувалося понад 37 тисяч українців. 2 лютого надсилалися запити для домашніх працівників з країн, які не мають домовленостей з Італією. 3 лютого зелене світло увімкнулося для працівників які пройшли професійну підготовку в країнах походження, а також для конвертування типу дозволу на проживання.
Закон передбачає можливість подачі запитів до червня, проте для багатьох категорій працівників квоти вичерпаються у перший день, чи навіть у перші хвилини можливі для відсилки.

Після відсилки кожен запит пройде довгий процес опрацювання. Спочатку квестура перевірить наявність перешкод для прибуття працівників в Італію, наприклад попередні депортації. Провінційні відділи праці зосередяться на роботодавцях, щоб оцінити наявність достатнього річного прибутку та можливість забезпечення умов праці, відповідних до закону.

Після прийняття запиту, процедура продовжуватиметься в країні походження працівника, який повиннен отримати робочу візу в італійському консульстві. З нею він прибуде в Італію, підпише контракт на роботу, і отримає дозвіл на проживання в країні.

Скільки часу пройде від подачі запиту до приїзду працівника? Зазвичай, принаймні один рік. Але цілком ймовірно, що із виникненням додаткових бюрократичних проблеми чекати треба буде довше.

Ельвіо Паска,
переклад Маріанни Сороневич


Читайте також:

Усе про Декрет Флуссі 2011


Декрет флуссі. Куди звертатися за допомогою?


Повернення в Україну за „Декретом флуссі”


Як самостійно подати запит для приїзду на роботу в Італію


Усі цифри декрету флуссі

Країни, що підписали із Італією двосторонні угоди у галузі імміграції та кількість квот, виділені їх громадянам

У відсилці запитів за декретом флуссі вам допоможуть патронати


Новий декрет флуссі дозволить приїзд майже ста тисяч нових робітниківНовий декрет флуссі дозволить приїзд майже ста тисяч нових робітників

Хресна дорога нелегала в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Зразок іспиту італійської мови для отримання карти на проживання

Поезія Лідії Дорош