in

За квартиру в Україні слід платити податок в Італії

Відтепер всі, хто проживає на території Апеннін, муситимуть сплачувати до італійської казни за закордонну нерухомість. Як за віллу в Ніцці, так і за хатину в Чернівцях.

В Італії з’явився новий податок, який деякі ЗМІ вже охрестили “податком доглядальниць”. Тепер всі, хто проживає на території Апеннін, муситимуть сплачувати до італійської казни за закордонну нерухомість. Як за віллу в Ніцці, так і за хатину в Чернівцях.

Уряд Монті, намагаючись врятувати Італію від кризи, ухвалив пакет декретів, метою яких є наповнити казну. Серед інших пройшов і декрет про новий податок – Ivie. Він стосується всіх, хто проживає на території країни, а не тільки її громадян. Згідно з декретом, всі податкові резиденти Італії мусять заплатити 0,76 % від вартості свого закордонного нерухомого майна.

Невідомо, чи розробники нового податку замислювались щодо того, скільки власників закордонних квартир є італійцями, а скільки – іноземцями, для яких це перше і єдине житло у власності. Але закон різниці не робить – і ті, й інші мусять платити.

Українська громада цією новиною стурбована, а багато хто й обурений: “чому, мовляв, Італія хоче гроші за мою хату, яка мені належить вже десятиліттями і до якої вона жодного стосунку не має?”

Крім того, виникає ціла низка суто технічних питань. Декрет передбачає обчислення податку на основі “ціни продажу, вказаної в акті купівлі-продажу або, за його відсутності, від ринкової ціни нерухомості”. А що робити, якщо квартира була приватизована, тобто фактично безкоштовно передана державою, за пострадянських часів? Або придбана за кілька мільйонів тодішніх карбованців. Хто і як їх буде перераховувати на євро? І якщо робити оцінку ринкової вартості, то за чий рахунок запрошувати спеціаліста?

Утім, в уряді про ці проблеми знають, тому, кажуть там, незабаром має вийти низка роз’яснень щодо декрету.

Автор: Ірина Кащей, Рим
Редактор: Захар Бутирський

Німецька хвиля

Читайте також:

Італія обкладе податком нерухомість імігрантів

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Femen в Chiambretti Sunday Show (ВІДЕО)

Влада пропонує відключати “сірі” телефони, завезені після 1 березня