in

За пермессо до суду?

Із січня надано можливість подавати колективні позови на незадовільну роботу державних установ

Відтепер громадяни можуть подавати колективні судові позови, зокрема через значні затримки із видачею дозволів на проживання. Хоча судова система Італії є повільною, проте така ситуація змусить державну адміністрацію повернутися обличчям до проблем громадян та розв’язати їх.

Рух Cittadinanzattiva, основною діяльністю якого є захист громадян та споживачів, на початку березня почав готувати перші дві судові справи проти запізнень із видачею та продовженням дозволів на проживання ЄС, для тих, хто довгий час проживає в країні. Обидва позови було подано проти квестури Рима та Міністерства внутрішніх справ.

В Cittadinanzattiva усвідомлюють, що перебіг суду не буде швидким та легким, проте ці кроки – лише початок вияву суспільного незадоволення, що може поширитися по усій країні.

Усі судові витрати у справах асоціація взяла на себе, проте бажаючі можуть внести свою лепту у загальну справу. Cittadinanzattiva запрошує іноземців залишити їх свідчення стосунків із державною адміністрацією на своєму сайті www.cittadinanzattiva.it. Після їх аналізу, юристи визначать потребу у поданні нових позовів.

Маріаннa СОРОНЕВИЧ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

“Заробітчанський капітал”

В Італії затримали жителя Житомира, який дев’ять років перебував у розшуку