in

Карта на проживання лише для тих, хто володіє італійською

Відтепер лише ті, хто знає італійську можуть подати заявку на довготривалий дозвіл на для проживання, більш відомий як карта на проживання. З 9 грудня знання мови було додано до переліку вимог, зокрема п’яти років легального проживання в Італії і достатнього рівня прибутків.

Як же вивчити італійську мову? Безкоштовні курси, фінансовані державою чи громадськими об’єднаннями охоплюють лише малу частку потребуючих. Усі інші вимушені оплатити своє навчання. Уряд обіцяє запровадити нові курси фінансовані європейськими фондами, та за словами опозиції та асоціацій, які займаються питаннями імміграції вони не будуть достатніми. Особливо якщо уряд введе обов’язок знання італійської для отримання навіть звичайних дозволів на проживання.

Демократична партія запропонувала створення для оплати курсів тридцяти мільйонного державного фонду. Джерелами фінансування можуть стати контрибути  іноземних робітників, які повернулися на батьківщину і штрафи, що накладаються на тих, хто наймає робітників нелегально.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Запрошуємо на концертну програму за участю Володимира Крамара у Римі

У центрі Рима з’явиться готель всередині музею