in

К.Грищенко обговорив з головою МЗС Італії питання соціально-правового захисту українців

У рамках офіційного візиту до Італії міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко обговорив з головою МЗС Італії Франко Фраттіні питання соціально-правового захисту українців в Італії. Про це УКРІНФОРМу повідомили в прес-службі МЗС України.

Міністри позитивно оцінили нинішній стан двосторонньої співпраці, відзначивши, що за минулі роки завдяки спільним зусиллям України та Італії вдалося створити надійне підгрунтя для розвитку прагматичних взаємовигідних відносин в усіх сферах, що становлять взаємний інтерес.

К.Грищенко та Ф.Фраттіні обмінялися інформацією щодо внутрішньополітичних процесів у обох країнах після проведення президентських виборів в Україні та регіональних – в Італії.

Глави зовнішньополітичних відомств обговорили актуальні питання українсько-італійського співробітництва як у двосторонньому, так і в багатосторонньому форматах. Окрему увагу було приділено питанням співпраці в консульсько-правовій сфері, розвитку договірно-правової бази відносин, взаємодії двох країн на євроінтеграційному напрямі та в рамках міжнародних організацій.

Сторони підтвердили взаємну зацікавленість у подальшому розвитку співпраці у торговельно-економічній та інвестиційній сферах, зокрема, в таких пріоритетних для обох держав галузях, як енергетика, авіакосмічна промисловість, сільське господарство тощо. Міністри закордонних справ Італії та України підкреслили важливість забезпечення безперервної діяльності українсько-італійської Ради з питань економічного, промислового та фінансового співробітництва. Сторони підтвердили готовність до проведення VII спільного засідання Ради з питань економічного, промислового та фінансового співробітництва в Києві.

Значну увагу було приділено й питанням соціально-правового захисту українців, які перебувають на території Італії. При цьому було відзначено позитивний внесок української громади у соціально-економічний розвиток Італії. Міністри закордонних справ двох країн дійшли згоди стосовно необхідності остаточного узгодження та укладення ближчим часом двосторонніх документів щодо захисту прав та інтересів громадян України в Італії, в першу чергу міжурядової Угоди у сфері трудової міграції, а також міжурядової Угоди про обмін та взаємне визнання посвідчень водія.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Заробітчанське «підживлення» для економіки

Редактор «Української газети» в Італії стала членом НСЖ України