in

Легалізація: введено заходи для пришвидшення розгляду справ

До роботи у відділи імміграції задіяно триста нових працівників. Серед запитів виявлено 8 тисяч справ із неповною документацією

З першого лютого на допомогу відділам імміграції направлено понад триста нових працівників, які розглядитимуть запити, подані для легалізації домашніх працівників минулого вересня.
Додаткових працівників розділили по провінціях, враховуючи кількість справ, які потрібно опрацювати. Зокрема у Мілан направлено 32 особи, у Рим – 30, а у Неаполь – 20.
Тим часом на 22 січня було легалізовано 36 тисяч доглядальниць та домашніх працівників. Такі дані оприлюднили відділи імміграції та квестури (див. таблицю зліва).
Квестури, які розглядають запити першими, виясняють наявність у іноземців минулих судимостей, депортацій через загрозу громадському правопорядку чи небезпеку тероризму. Якщо така інформація виявляється, запит відхиляють автоматично. (На даний, час Квестури винесли 123 тисячі позитивних рішень, та відхилили 2 600 запитів).
Після цього, справа переходить до відділу імміграції, що запрошує роботодавця та працівника, для підтвердження даних, вказаних у запиті. На даний час призначено 74 тисячі прийомів. (У 36 тисяч випадків було прийнято позитивне рішення, у 1 500 – негативне).
Кількість відхилених запитів, з боку квестур та відділів імміграції, може бути поповнена із восьми  тисяч справ, які були відкладені для поповнення документації. У цих випадках роботодавці та працівники повинні продемонструвати наявність права на легалізацію.

Легалізація у цифрах

Кількість поданих запитів – 294.961
Позитивні відповіді квестури – 122.883
Негативні відповіді квестури – 2.593
Запити, відкладені відділом імміграції для поповнення документації – 8.177
Призначені прийоми у відділі імміграції – 74.388
Відхилені запити –1.564
Прийняті справи –    36.577
(Джерело: Міністерство внутрішніх справ
на 22 січня 2010)

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Тревізо. Подружню пару італійців звинувачують у нелегальному усиновленні в Україні

МЗС: Явка українців за кордоном на 7,22% вища, ніж у першому турі