in

Легалізація в Італії, введено нові критерії повторного перегляду відхилених заяв

До 30 травня 2016 року, зацікавлені сторони можуть подати заяву про перегляд їх відхиленого запиту на легалізацію.

Остання легалізація в Італії проходила у 2012 році, проте, по проходженні чотирьох років, іммігранти які покладали надії на можливість вийти із тіні, до цих пір не знають, чи зможуть нарешті покласти в кишеню дозвіл на проживання.

Зокрема, у Бреші префектура застосувала більш жорсткі критерії, ніж в інших частинах Італії. Це стосувалося доказів присутності на території країни, невиплачених внесків та ін. – таким чином було відхилено 70% поданих запитів.

Після протестів профільних асоціацій і профспілок, надмірність незадоволених запитів була побачена міністерством внутрішніх справ Італії. Державна рада визнала велику кількість відхилень несправедливою та дозволила повторний перегляд заяв, на прохання зацікавлених сторін. Не тільки в Бреші, але і в решті Італії.

На сайті Міністерства внутрішніх справ опубліковано акт який дозволяє іноземцям та роботодавцям подавати запит на перегляд їх заяви про легалізацію до 30 травня 2016 року.

Документ, зокрема, уточнює реквізити доказів іноземців присутності в Італії з 2011 року – одна із основних вимог для легалізації. Наприклад, ними можуть бути медичні довідки, видані лікарями – терапевтами, або спеціалістами, членські квитки профспілок і навіть документи, що видаються парафіями або представниками релігійних організацій, що зберігаються у їх архівах (весілля, курси італійський і т.д.)

Якщо роботодавець або працівник не з’явилися на прийом у квестуру, для подачі оригіналів документів, або підписання договору про перебування, вони будуть викликані знову. Третій виклик буде здійснюватися тільки «у виняткових випадках».

Інший критерій легалізації пов’язаний з виплатою соціальних внесків. Згідно префектури, щоб засвідчити реальність трудових стосунків, досить сплатити одну тисячу євро фіксованого внеску і шість місяців сплат на соціальне забезпечення (контрибутів). Якщо вони були виплачені із запізненням, після припинення трудових стосунків, працівнику видаватиметься дозвіл на проживання для безробітних.

До цих нових критеріїв додаються кілька інших.

Зацікавленим варто скористатися цією останньою можливістю і спробувати отримати дозвіл на проживання.

Стаття італійською.

_______________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Відмінено податок у 80-200Є на дозвіл на проживання в Італії

Визнання прав гомосексуальних пар в Італії. Що це принесе іммігрантам?