in

Легалізація. Нова надія для тих, кому не пощастило

   Заяви на легалізацію будуть переглянуті повторно на прохання зацікавленої сторони.

Критерії, які деякі префектурах вимагали для доказу присутності іноземця в Італії, визнані надто жорсткими.

Остання легалізація, яку провели майже три роки тому, дозволила вийти із тіні тисячам іммігрантів, та такій же кількості відмовила у дозволі на проживання через надто жорсткі реквізити до документації. У багатьох випадках, ці відмови були необгрунтованими.

Все почалося з Бреші, де негативне рішення отримали понад 70% заяв, в той час коли по Італії середній показник становив близько 30 відсотків. Префектура міста застосовувала надто суворі критерії оцінки можливості легалізації. Зокрема це стосувалося доказів присутності в Італії “принаймні із 31 грудня 2011 або раніше” на основі “документації державних органів”.

Асоціації мігрантів і профспілки протягом кількох місяців протестували на площах міста, вимагаючи позиції Державної Ради із цього приводу. Нарешті таке рішення прийнято: опубліковано нову інтерпретацію закону про легалізацію, що дозволить переглянути відхилені заяви, не тільки у Бреші, але й по усій Італії.

Передусім, було роз’яснено, що присутність в країні треба довести “принаймні, з 31 грудня 2011 року” та знято антецедентний ліміт. Так, наприклад, є достатнім підтвердження присутності в країні починаючи з 2010 року або в 2009 році. Префектура Бреші брала до уваги лише підтвердження, датовані починаючи із другої половини 2011 року.

Державна Рада також розширила тлумачення поняття “державні органи”: тобто, “організовані структури” або “фізичні особи, які за дорученням чи посадою, виконують юридичні функції, або надають послуги громадського інтересу”. Отже, для підтвердження присутності на території Італії будуть дійсними, наприклад, сертифікати, видані домашніми, або лікарями-спеціалістами та ін.

Четвертого травня Міністерство внутрішніх справ Італії направило циркуляр в усі префектури, із наказом вжити адекватних заходів. Як саме? Їм доведеться “переглянути заяви, на прохання зацікавлених сторін” та робити це враховуючи нові критерії та інтерпретацію закону.
Отже, для багатьох, легалізація починається заново.

Скачати постанову Державної Ради і циркуляр Міністерства внутрішніх справ можна тут

Стаття італійською на  Stranieriinitalia.it

Переклад Маріанни Сороневич

 

____________________________________

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Гурт “Розмай” з Неаполя святкує п’яту річницю від заснування (АНОНС)

У Києві «Дніпро» зустрінеться з «Наполі» у півфіналі Ліги Європи