in

Легалізація. Почалося підписання перших контрактів на проживання

   Відділи імміграції у різних частинах Італії, навіть ті що отримали величезну кількість запитів на легалізацію, почали призначати прийоми для підписання контракту між роботодавцем та працівником.

Це означає що по деяких справах було винесено позитивне рішення квестур та провінційних відділів праці, які оцінювали передусім рівень прибутку сімей та організацій, та відсутність порушень законодавства.

Прийом у квестурі не є формальністю. На ній роботодавець повинен подати квитанції оплати контрибутів та соціальних внесків, а працівник – підтвердити свою присутності в Італії принаймні з 2011 року: «Міністерство внутрішніх справ і Державна адвокатура видала уточнення, якими повинні бути ці документи, очевидно, що докази можуть бути дуже різними, тож будуть оцінюватися окремо, в кожному конкретному випадку.” – Повідомив віце-префект Риму Фердінандо Санторієлло.

Перші прийоми у відділі імміграції у столиці Італії було призначено на середину листопада. “Ми плануємо пропускати сорок відвідувачів в день. Ця кількість збільшиться як тільки процедура пройде початковий період. Поки ще занадто рано говорити, коли ми закінчимо розгляд усіх запитів. В цей час відділ імміграції також займається опрацюванням перших угод про інтеграцію”. – Говорить Санторієлло, який разом із своїми підлеглими повинен винести рішення по чотирнадцяти тисячах запитів, надісланих із Рима та провінції.

В Мілані було подано 19 тисяч запитів. Це місто побило рекорди легалізації – 1012. У листопаді тут було призначено 400 прийомів для підписання робочого контракту «У нашому відділі імміграції працюють п’ять віконечок, кожен із них пропускає дванадцять справ щодня. Тобто за один тиждень ми зможемо опрацювати приблизно 300 справ» – Повідомляють звідти.

Профспілка CISL у Мілані представляє інтереси близько чотирьохсот роботодавців, що подали запит на легалізацію своїх працівників: “Ми даємо інформацію про документи, які слід представити в Управління імміграції та як правильно завершити процедуру амністії. Маємо надію, що відповідальні органи працюватимуть оперативно. Очікуємо, що розгляд усіх запитів буде здійснено за один рік”, говорить відповідальний імміграційної служби Мауріціо Бове.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Інавгурація портрету Тимошенко на Капітолійському пагрорбі у Римі (ФОТО)

На будівлі Харківської міськради вивісили звернення до мерії Рима. Або війна карликів і гігантів