in

Легалізація. У випадку розірвання робочих стосунків видаватимуть пермессо по безробіттю

alt   Сім’ї та організації, які подали заяви на амністію своїх працівників, у випадку, якщо їх документація відповідатиме вимогам, будуть запрошені у квестуру для підписання контракту на проживання із іноземцем. Цим завершиться процес легалізації.

Що ж робити, якщо робочі стосунки завершаться до прийому у квестурі? На це запитання дає відповідь циркуляр Міністерства внутрішніх справ.

Якщо вони будуть розірвані через непереборні обставини, наприклад коли особа, за якою доглядав іноземець, померла, або підприємство закрилося, на прийом у квестуру, повинен прийти родич померлого, або представник організації, яка зайняла місце попередньої. Так слід чинити навіть якщо робочі стосунки мають інший характер, за умови, що вони відповідають законодавству. Якщо заміна роботодавця неможлива, іноземцю видаватимуть дозвіл на проживання для пошуку роботи.

Якщо робочі стосунки були розірвані із інших мотивів, працівник та роботодавець все одно можуть підписати контракт на проживання за період зайнятості. Сім’я та організація зобов’язані заплатити контрибути за час роботи, та, у будь-якому випадку щонайменше за шість місяців.

Лише після підписання контракту, та заяви про розірвання робочих стосунків, роботодавець звільняється від відповідальності за використання праці нелегального іммігранта. Це ж стається також у випадку, якщо працівник не з’явиться на прийом у квестуру.

Міністерство внутрішніх справ нагадує, до завершення процесу легалізації працівник не може змінювати роботодавця.

Якщо роботодавці заявлять про те, що заява на легалізацію була подана третіми особами без їх відома, вони повинні подати заяву до поліції про підміну особи. У цьому випадку справу буде закрито.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італієць намагався перевезти через кордон незадекларованими мисливські набої

Український вертеп у серці Рима