in

Легалізація: що станеться, якщо ви втратите роботу?

Навіть у випадку завершення робочих стосунків, слід підписати контракт на перебування, у зворотному випадку роботодавець понесе покарання. Такими є нові вказівки Міністерства внутрішніх справ

Серед сімей та домашніх працівників які очікують результатів легалізації постійно збільшується кількість тих, хто завершив робочі стосунки. Проте незалежно від цього, слід звернутися до відділу імміграції, інакше легалізація не відбудеться.
Циркуляр Міністерства внутрішніх справ від 7 грудня нагадує: «припинення можливості покарання за порушення міграційних законів можливе лише у випадку завершення процедури легалізації шляхом підписання робочого контракту у відділі імміграції, повідомлення про робочі стосунки до Inps, та подачу запиту на отримання дозволу на проживання».
Отже без проходження перечисленої процедури для працівника існує загроза звинувачення у нелегальному перебуванні на території Італії та депортації, а для роботодавця – санкцій, передбачених за прийняття на роботу нелегала.
Якщо ж робочі стосунки були перервані, роботодавець та працівник повинні повідомити про це (вказавши на причини), та у будь-якому разі підписати контракт на проживання. Також слід здійснити повідомлення до Inps, вказавши про розрив робочих стосунків і оплатити контрибути за період зайнятості. Далі робітник може подавати запит на отримання дозволу на проживання по безробітності (тривалістю півроку).
Що ж станеться, якщо на прийом до відділу імміграції прийде лише роботодавець? Він буде вимушений пояснити відсутність працівника, та, у будь-якому випадку, повинен завершити процес легалізації. Тобто підписати робочий контракт, повідомити до Inps про робочі стосунки та їх завершення.

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Святкування Різдва в Сан-Маріно

Щоб жертви Голодоморів не вмерли двічі