in

Легалізація іноземців із подвійною депортацією

Міністерство внутрішніх справ остаточно затвердило повторний розгляд запитів, поданих за декретом флуссі у 2009 році, іноземцями, які в минулому були депортованими із країни. Та у деяких випадках, відкриття справи повинні ініціювати роботодавці

 

Хороші новини для понад 20-ти тисяч іноземців, які нелегально живуть в Італії та мріють про отримання документів. Домашні працівники та доглядальниці, запити яких відхилили під час легалізації у 2009 році через попередню депортацію, отримали надію на отримання дозволу на проживання шляхом повторного розгляду їх документів. Також це стосується тих хто був вдруге затриманий поліцією (не розповсюджується на засуджених за кримінальні правопорушення).

Відділи імміграції почали повторний розгляд запитів, якщо роботодавцям ще не було остаточно повідомлено про відхилення прохання (тобто архівації справи), таке повідомлення було зроблено менше ніж за 120 днів перед виходом декрету, або у випадку коли роботодавці подали на оскарження вироку. Якщо на перешкоді легалізації стояла лише депортація за нелегальне перебування в країні, а всі інші реквізити роботодавця і працівника відповідають вимогам, запит буде задовільнено.

Відмова у легалізації буде вважатися остаточною для архівованих справ. Такі запити розглядатимуться лише у випадку, наполегливого прохання роботодавців. Якщо ж вони (по проходженні двох років) уже не зацікавлені у підписанні робочого контракту із нелегалом, справа так і залишиться в архівах поліції.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Нащадки великого Патріарха.Розмова про Товариство Святої Софії у Римі з о. Адріаном Цькуєм

В Італії хочуть заборонити бурку