in

Літні табори – вихід для занятих батьків

Із середини липня до кінця серпня в Італії працюватимуть центри для дітей віком від 3-х до 14-и років. Ігри, спорт, розваги та культурні заходи. Під час канікул за дітьми доглянуть у літніх центрах

У літній період школи та дитячі садки зачиняються і наймолодші йдуть на канікули. Перед багатьма батьками, які працюють і не можуть залишити дітей на дідусів чи родичів, постає проблема. Із середини липня до кінця серпня в Італії працюватимуть літні центри для дітей віком від 3-х до 14-и років. У них діти займатимуться іграми, спортом та дидактичними вправами під наглядом кваліфікованого персоналу. Для підлітків організовують літні формативні табори, де вони здобуватимуть знання з англійської мови, займатимуться спортом та ін.

 

Є громадські та приватні заклади такого типу. Організацією перших займаються комуни. Зацікавлені батьки повинні звернутися із заявою про зарахування своїх дітей, починаючи з квітня (терміни запису різняться по містах, у деяких випадках прийом триває навіть після визначеної дати). Також у різних комунах змінюються реквізити, потрібні для запису. Деколи зарахування можливе лише для резидентів комуни, інші не вважають прописку обов’язковою.

Оплата літнього центру залежить від прибутку сім’ї Isee (Показника економічної ситуації) та терміну, який дитина перебуватиме у ньому. Зазвичай, вона складає 100 євро на тиждень. У приватних літніх центрах оплата вища. Проте, якщо неможливо залишити  дітей із рідними чи потрапити до громадського літнього центру, приватний залишається єдиним рішенням. Такі центри організовуються спортивними центрами та різноманітними асоціаціями.


Антонія ІЛІНОВА,

переклад Маріанни Сороневич

Читайте також:

-Татку,а чому наша Україна така бідна?

Чим жертвують батьки-заробітчани

Вартість української дитини – 25 тисяч євро

Питання читачів: Чи можливе возз’єднання сім’ї із біологічним батьком дитини?

У Джульяно відкрито центр для українських сімей

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Шенгенські країни вимагають від українців додаткових гарантій повернення – порушення прав чи норма?

Скільки коштує відрядження українських чиновників?