in

Менше бюрократії під час прийому на роботу

Роботодавці, у випадку прийому на роботу працівника, більше не зобов’язані надсилати контракт на перебування до відділу імміграції, відтепер достатньо здійснити звичайне повідомлення про прийом на роботу до Inps Під час прийому на роботу роботодавцем та іноземним працівником підписується контракт на проживання (бланк Q). У ньому вказуються їх особисті дані та контрактні умови праці. Роботодавець декларує що працівник має місце проживання та зобов’язується покрити витрати держави на можливу депортацію працівника (бланк Unificato Lav).

Ці ж дані вказуються у повідомлені про прийом на роботу до Inps. Для спрощення бюрократичних процедур, міністерство внутрішніх справ вирішило анулювати бланк Q.

«Усі роботодавці, що офіційно приймають на роботу нових працівників, громадян країн з-поза ЄС, більше не повинні заповнювати бланк Q. У цих випадках, протягом 24-ох годин від дати прийому на роботу, вони повинні надіслати “Unificato Lav”». – Йдеться у роз’ясненні міністерства праці.
Ця процедура також стосується домашніх працівників. Повідомлення у Inps звільняє від обов’язку подавати бланк Q.

Нововведенням задоволені радники у питаннях роботи, які віддавна повідомляють про марність подвійного повідомлення практично однакових даних.

Ельвіо Паска,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Дозвіл на проживання коштуватиме до 254,5 євро

Запрошуємо відмітити День іммігранта у Римі