in

Мерія Мілана запрошує вісімнадцятилітніх стати італійцями

Мерія столиці Ломбардії почала надсилати повнолітнім дітям іммігрантів листа, що інформує їх про можливість набути італійське громадянство

 

«Ти став повнолітнім, тепер можеш стати італійцем!». В кінці вересня 480 юнаків та дівчат, дітей іноземців народжених в Італії, що 18 років прожили в країні, отримали листа від асессорату соціальної політики мерії Мілану, що запрошували їх набути італійського громадянства.

Нагадуємо, що діти народжені на Апеннінах зберігають громадянство їх батьків. Можливість стати італійцями надається лише після того, як їм виповниться 18 років, за умови, що вони постійно проживали в країні. Від дня повноліття і до виповнення 19 років, молоді люди повинні подати відповідну заяву у Відділ цивільного стану.

Мерія Мілана взяла на себе обов’язок нагадати повнолітнім про їх право вибору – пояснюють її представники для української газети. – Адже для можливості подачі заяви надається лише рік. Важливо не втратити часу намарно. Бо ж у 19 років ці двері закриються і заяву на отримання громадянства потрібно подавати у міністерство внутрішніх справ на загальних засадах.


Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Митники затримали італійський BMW який був у розшуку

“Вірші із вирію” летять до України Поезія Ніни Матейцевої, народжена в Італії