in

Могильов хоче реформувати прикордонну службу

Україна прагне реформувати прикордонну службу та якомога швидше скасувати візовий режим з Європейським Союзом. Про це заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов під час робочої зустрічі з делегацією Європарламенту під головуванням Павела Коваля, повідомляє УНІАН.

Зокрема міністр запевнив, що прикордонна служба після реформування перебуватиме у складі Міністерства внутрішніх справ. Могильов наголосив на тому, що тема безвізового режиму для України є дуже важливою, і МВС приділяє цьому питанню досить багато уваги. Він підкреслив, що Україна готова використати європейський досвід та умови щодо переходу на безвізовий режим.

На його думку, в питанні реформування цієї сфери є два важливих завдання – започаткування паспортів з біометричними даними власника та адаптація українського законодавства до європейських вимог.

У свою чергу, Павел Коваль запевнив, що тепер майже готовий документ, який стане своєрідним планом дій України щодо безвізового режиму та визначить порядок поетапних кроків на цьому шляху. “Найважливіше для нас – обговорити тему безвізового режиму. Зараз ми готуємо останню версію документа, сподіваємося завтра разом з нашими українськими колегами завершити цю роботу”, – підкреслив він.

Питання безвізового режиму між Україною та ЄС останнім часом жваво обговорюється. Нещодавно прем’єр-міністр України Микола Азаров висловив сподівання, що в найближчому майбутньому Україна та Євросоюз узгодять дії щодо запровадження безвізового режиму. Зокрема, він переконаний, що 22 листопада на саміті Україна-ЄС у Брюсселі буде затверджено план дій щодо безвізового режиму.

Цей план дій міститиме попередні орієнтири щодо політичних рамок (законодавство та планування). Про це йдеться у рішенні Ради ЄС з питань зовнішньої політики. У документі наголошується, що план дій передбачатиме дві фази і буде складений у відповідності з виконуваними Україною програмами.

Нещодавно уряд України схвалив концепцію інтегрованого управління кордонами у рамках діалогу про безвізовий режим з ЄС.

Раніше Могильов висловив думку, що Україна має скасувати закордонний паспорт. “Не треба мати паспорт внутрішній і закордонний – це пострадянський нонсенс”, – вважає він. Міністр внутрішніх справ хоче, щоб український і закордонний паспорти стали одним документом. Та щоб це реформування стало можливим, необхідно скасувати візи з багатьма країнами.

Президент України Віктор Янукович впевнений, що запровадження безвізового режиму з Євросоюзом – питання найближчого майбутнього.

Нагадаємо, що останнім часом Україна в межах двосторонніх домовленостей почала скасовувати візовий режим з низкою країн.

Джерело

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Зміни дорожнього кодексу Італії для тих, хто недавно отримав водійські права

В італійських барах можна виміряти вміст алкоголю в крові