in

Мінпраці вважає, що за кордоном працює лише три мільйони українців

Міністерство праці та соціальної політики оцінює кількість українських трудових мігрантів у 3 млн чоловік. Про це повідомила прес-служба Міністерства з посиланням на Управління політики зайнятості та трудової міграції. «За різними експертними оцінками, зараз за кордоном працює до 3 млн громадян України», – зазначає Управління.

При цьому, згідно з проведеним у 2008 році вибірковим дослідженням населення щодо трудової міграції, було встановлено, що упродовж 3 років за кордон з метою працевлаштування виїхало майже 1,5 млн чоловік.

У той же час за даними, отриманими від суб’єктів господарської діяльності щодо посередництва у працевлаштуванні за кордоном, у 1 півріччі 2010 року на території іноземних держав тимчасово працювали майже 42 тис. громадян (у 1 півріччі 2009 року – 38,3 тис. чоловік), передають «Українські новини».

У травні 2009 року експерт Українського центру соціальних досліджень Ігор Марков заявляв, що станом на кінець 2008 року кількість українських трудових мігрантів складала 4,5 млн чоловік. При цьому, за його словами, лише 30-35% мігрантів із загальної кількості мали офіційний статус.

 

Джерело

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

До «Перелітних птиць» приєднається українка Зозуля

Діля з «НеДілі» приміряв роль піцайоло