in

На розгляд Парламенту подано законопроект про безпеку в країні

Незабаром слід очікувати новин щодо продовження дозволів на проживання, безробіття, та депортацію громад країн ЄС

Продовження дозволів на проживання, декрет флуссі, безробіття, та депортація громад країн ЄС. Такими є основні теми закону безпеки що стосуються імміграції, який обговорюватиметься парламентом в найближчі кілька тижнів. У листопаді цей законопроект був затверджений урядом, тепер черга за його затвердженням у Сенаті.

 

Відповідно до тексту, продовженням дозволів на проживання займатимуться муніципалітети, а не квестура, таким чином даючи можливість поліції сконцентрувати увагу на забезпеченні громадського порядку і безпеки. Деталі передачі повноважень муніципалітетам визначатиметься та затверджуватимуться парламентом.

Законопроект також анулює трирічне планування імміграційної політики та декрету флуссі.

Процес запрошення іноземних працівників за декретом флуссі матиме подвійну процедуру. Він передбачатиме прийняття тексту на спільній прес-конференції за участі представників муніципалітетів, провінцій і регіонів, і в парламентських комітетах. У надзвичайних випадках (які використовуються найчастіше), постанова виноситиметься спільною конференцією, проте декрет виходитиме без затвердження, якщо рішення не буде прийнято протягом тридцяти днів.

Найважливішими є зміни законодавства для тих, хто втратив роботу. Якщо безробітний зареєструється у центрі зайнятості, то зможе продовжувати термін дозволу на проживання увесь час поки отримуватиме допомогу по безробіттю або інші соціальні виплати на підтримку малозабезпечених. Після завершення виплат, іноземець матиме щонайменше шість місяців, як того вимагає закон сьогодні, щоб знайти нову роботу.

Для громадян країн що входять до ЄС, вводиться можливість депортації для тих хто не має реквізитів для проживання в країні довше трьох місяців. До сьогодні, за винятком випадків коли ці громадяни загрожували громадській безпеці, їх могли лише закликати залишити територію Італії. Згідно тексту законопроекту ті, хто не повернуться на батьківщину після першої постанови про видворення з Італії, і знову будуть виявлені в країні, депортуватимуться примусово.

Такими є основні нововведення. Та шлях законопроекту у Парламенті тільки починається, його текст може змінитися, перш ніж він стане законом.

 

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Поезія Лідії Дорош

У Львові виступить Роберто Лоретті