in

На який час можна залишити Італію не втративши дозволу на проживання?

У випадку, коли іноземець легально проживає в Італії, але через певні обставини повинні повернутися на Батьківщину, постає питання: На який період можна перебувати за межами Італії, щоб не втратити свій дозвіл на проживання?

Згідно з італійськими законами, перебування за межами країни іноземця, який має постійну резиденцію і дозвіл на проживання в Італії, може тривати не більше визначеного терміну.

Якщо іноземець володіє дозволом на проживання тривалість один рік, період відсутності в країні не може перевищувати половини терміну – шести місяців.

Власники дворічних “пермессо” можуть залишати Італію на довший період, проте, в будь-якому випадку, він не повинен перевищувати половини терміну дії документа.

Особи, які мають дозвіл на проживання для довгострокового резидента ЄС, можуть бути відсутніми на території Італії максимум 12 місяців поспіль.

Таким чином, ті, хто їде з Італії в країну, що не входить в ЄС (незалежно, чи є це країна його походження або інша країна), втрачають дозвіл на проживання в Італії через рік.

Якщо іноземець перевищує зазначені вище терміни перебування поза Італії, його дозвіл на проживання втрачає силу і можливість поновлення або продовження. Винятком є важливі причини відсутності, підтверджені документально.

Якщо термін дії посвідки на проживання завершився в той час, коли ви перебуваєте поза Італією, для повернення в країну необхідно отримати в’їзну візу в італійському консульстві, пред’явивши прострочене “пермессо”. Слід пам’ятати, що подавати документи на візу слід не пізніше ніж за 60 днів до дати завершення посвідки на проживання. Строк продовжується до шести місяців у разі важких проблем зі здоров’ям іноземця або його найближчих родичів.

Саттті італійською ТУТ

______________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Секрети гарного старіння, італійок після…

В Пармі, в європейському відомстві знешкодили саморобну бомбу