in

Незабаром процедуру легалізації буде спрощено

   Міністерства Внутрішніх справ Італії та Праці готують заходи, що сприятимуть прискоренню процедури легалізації.

Незабаром очікується вихід постанови, що має прискорити обробку заявок на легалізацію та, можливо, розширить обмеження реквізитів роботодавців та працівників, які до цього часу перешкоджали амністії багатьох нелегалів.

30 травня відбулася зустріч представників Міністерств Внутрішніх справ, Праці, INPS, INAIL і префектур, – організацій, причетних до розгляду запитів по останній легалізації у великих містах: Мілані, Римі, Неаполі і Бреші. На ньому було оголошено про скорий вихід циркуляра із спрощенням процедури підписання робочої угоди та подачі заяви на отримання дозволу на проживання.

Цей документ повинен розв’язати ряд проблем, але для того, щоб дізнатися більш детальну інформацію, слід зачекати його публікації.

Однією з проблем останньої легалізації є те, що роботодавці, які в минулому подали заявки на легалізацію або за декретом флуссі, але потім не довели справу до кінця, тобто не підписали робочого контракту, потрапляють у “чорний список”, який перешкоджає легалізації працівників. В разі, коли Регіональні відділення праці викривають такі випадки, вони автоматично відхиляють запити. У деяких провінціях це є основною причиною відмов. «Ми повинні брати до уваги форс-мажорні обставини, які не дозволили роботодавцям завершити попередні легалізації. Відхилення справ не повинно бути автоматичним. Так само слід бути більш гнучкими і під час оцінки економічної ситуації в родині, тобто брати до уваги не прибуток основного годувальника, а всіх членів сім’ї». – йшлося на зустрічі.

Інша проблема – підтвердження перебування на території Італії з 20011 року, яка є неподоланною перешкодою для більшості.

Сподіваємося, що ці зміни дозволять легалізуватися якнайбільшій кількості іноземців.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Італії вийшов оновлений туристичний путівник по Україні

Безкоштовна телефонна лінія в усіх питаннях імміграції