in

Нелегалам значно ускладнили життя

Нелегальний приїзд та проживання в країні стають злочином. Час перебування в центрах ідентифікації продовжено, одруження без дозволу на проживання заборонено – закон щодо зміцнення безпеки в країні боляче вдаряє по нелегалах
Удар завдано тим, хто нелегально в’їхав та перебуває в країні. Це каратиметься штрафом у розмірі від 5 тисяч до 10 тисяч євро. Депортації відбуватимуться у пришвидшеному темпі, зокрема іноземців відпроваджуватимуть за межі країни ще до того, як правильність такого рішення буде підтверджено судовою постановою.
Після численних тривалих протестів із тексту усунули положення про можливість медиків заявляти на пацієнтів, які звертаються за лікуванням до амбулаторій та лікарень. Директори шкіл не вимагатимуть подання дозволу на проживання перед записом дитини до школи. Проте тепер, коли нелегальне перебування у країні стало злочином, виник ризик, що у багатьох випадках про нелегалів повідомлятимуть у поліцію. Наприклад, можуть заявити на доглядальниць, що нелегально живуть і працюють за сусідніми дверима.
Загалом, за винятком лікарень і шкіл, дозвіл на проживання стає обов’язковим реквізитом для того, щоб скористатися послугами громадських закладів.
Багато оглядачів вважає, що це стане на перешкоді матерям без дозволу на проживання у процесі визнання їхніх дітей. Проте уряд заперечує – в Італії збережеться право на отримання тимчасового дозволу на проживання, тому такої проблеми не постане.
Із двох до шести місяців продовжено максимальний термін утримання у центрах ідентифікації та депортації. Якщо іноземний громадянин не співпрацюватиме із органами правопорядку у з’ясуванні його особи, суддя миру зможе продовжувати термін затримання. Нелегала можуть видворити із країни ще до завершення терміну, визначеного суддею.
Тепер навіть для закоханих постали додаткові перепони. З метою унеможливлення фіктивних шлюбів (які часто здійснюються за визначену плату), для реєстрації подружніх стосунків, закон передбачив для іноземців наявність дозволу на проживання у країні. Тому радимо всім закоханим поквапитися втілити свою мрію до того, як нові правила набудуть чинності.
Для того, щоб створити нелегалам нестерпні умови, підтверджено трирічне позбавлення волі та конфіскацію нерухомості у тих, хто за оплату здає житло нелегалам, щоб “отримати надмірний несправедливий прибуток”. Покарання слід чекати також у випадку, якщо на час продовження контракту на винайм житла, дозвіл на проживання іноземця втратить чинність.
Урешті, для нелегалів стане набагато важче надсилати гроші на батьківщину. Відділки міжнародних переказів грошей зобов’язали робити фотокопії дозволів на проживання своїх клієнтів та заявляти на тих, хто їх не матиме. У таких випадках іноземці не повинні нарікати на працівників пунктів грошових переказів, за порушення закону вони також ризикують – втратою ліцензії.
Ельвіо Паска, переклад Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійський парламент визнав нелегальну імміграцію злочином

Прийом у Квестурі: тут і зараз!