in

Нелегальні іммігранти одружуються в Сан-Маріно

З серпня 2009 року, для одруження в Італії слід володіти дозволом на проживання – так постановив закон про безпеку, з метою запобігання укладення фіктивних шлюбів. Та законодавство маленької республіки Сан-Маріно дозволяє обійти цей італійський закон.

Ті хто одружився із італійцем чи іноземцем, який законно проживає в країні, набуває право на проживання в Італії. В минулому багато нелегальних іммігрантів платили великі суми за можливість таким чином отримати дозвіл на проживання, а наступного після весілля дня, чоловік та дружина ставали чужими один одному. Введення закону про небезпеку стало таким на перешкоді. А також тим, хто справді вирішив побратися, але через відсутність дозволу на проживання не можуть створити сім’ю.

 

Та виявиося, що обійти закон, не так вже і складно. Достатньо обрати місцем одруження Сан-Маріно. Крихітна незалежна республіка, що вклинилася між регіонами Марке і Емілія-Романья, не вимагає дозволу на перебування в Італії для одруження із італійцями. А шлюб укладений у межах її кордонів, є дійсними на території Італії.

В зв’язку із цим, закон про безпеку відкрив можливість “весільного бізнесу”. “Уряд Сан – Маріно,- розповідають в асоціації захисту прав споживачів ADUC, як хороший бізнесмен підняв ціни на церемонії укладення шлюбу”. Одружитися там тепер коштує тисячу євро, але є багато пар готових викласти цю суму, особливо, якщо один із наречених є нелегальним іммігрантом і таким чином отримує шанс на дозвіл на проживання. “Мабуть гра варта свічок” – коментують в асоціації.

Ця ситуація привернула увагу міністра внутрішніх справ Італії Роберто Мароні. В кінці січня відбулася його зустріч з делегацією Міністерства Сан-Маріно, “для вивчення теми шлюбів між італійськими громадянами та громадянами країн, що не входять до ЄС”. “Італійською стороною – читаємо у прес-релізі – було позитивно оцінено бажання Сан-Маріно, знайти спільні рішення, спрямовані на вирішення цього питання”. Отже, ймовірно, що незабаром Сан-Маріно також закритє, двері перед нареченими без дозволу на проживання.

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Неплатоспроміжні можуть призупинення виплати позики на житло

В Італії заборонили використання поліетиленових пакетів у магазинах