in

Новий декрет флуссі: мало квот та багато можливостей конвертування

   Італійським урядом виділено 17.850 робочих місць для іммігрантів. Дві треті з них призначено для тих, хто вже легально працює в Італії. Заявки почали приймати онлайн з 20 грудня

Новий декрет флуссі практично не відкриває кордонів. Італійський уряд встановив квоти керуючись високими показниками безробіття в країні, тому вважав за доцільне не запрошувати нових працівників з-за кордону. Дозвіл на приїзд у країну надано лише кільком тисячам підлеглих працівників та підприємцям. Здебільшого декрет стосується іноземних громадян, які уже легально проживають в Італії. Вони можуть конвертувати у робочі, дозволи на проживання, видані із інших мотивів.

Квоти
Декрет флуссі, підписаний Енріко Летта виділяє 17.850 робочих квот. Розглянемо детальніше їх розподіл:

В Італію зможуть приїхати:
• 3 000 працівників, які пройшли курс професійної підготовки у їх країні, згідно параграфу 23 легіслативного декрету №286 від 25 липня 1998 р.
• 200 іноземних працівників, задіяних у “EXPO di Milano” у 2015 році;
• 2 300 автономних працівників, які належать до наступних категорій: підприємці, що займаються діяльністю, яка складає інтерес для Італії; фрілансери пов’язані з професіями визначеними урядом; працівники професій, передбачених чинним законодавством про в’їзні візи; артисти зі світовим ім’ям, або працівники високої кваліфікації прийняті на роботу громадськими чи приватними органами; іноземні громадяни які планують запровадження «інноваційних стартапів» згідно закону п. 221 від 17 грудня 2012.
• 100 іноземних працівників італійського походження, для підлеглої несезонної роботи, що проживають в Аргентині, Уругваї, Весесуеллі чи Бразилії.

Декрет флуссі дає можливість конвертувати у дозволи на роботу пермессо видані із наступних мотивів:
• 4.000 дозволів для сезонної роботи;
• 6.000 дозволів виданих для навчання, професійної практики чи підготовки.
•1.000 дозволів на проживання ЄС для тих, хто довгий час перебуває в країні, видані третіми державами-членами Євросоюзу.

Дається можливість конвертувати пермессо у дозволи на проживання для автономної роботи:
• 1 000 дозволів для навчання, практики чи професійної підготовки;
• 250 дозволів на проживання ЄС для тих, хто довгий час проживає в країні, видані третіми країнами – членами Євросоюзу.

Як відіслати запити
У цьому році, як і у попередні, запити слід надсилати інтернетом. Це слід зробити на сайті міністерства внутрішніх справ https://nullaostalavoro.interno.it.
Запити будуть розглядатися в хронологічному порядку, згідно дати та часу подачі, аж до вичерпання вільних квот. У попередні роки поспішати сенсу не було (кількість квот значно перевищувала кількість бажаючих), а в цьому році, враховуючи малу кількість вільних місць, радимо поспішити. Ті хто добре володіє комп’ютером, можуть зробити це самостійно. Усі інші можуть звернутися за допомогою до профспілок чи профільних організацій.

Ельвіо ПАСКА,
Переклад
Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Московські угоди: про що домовилися Путін і Янукович

Українці в Італії розповіли про свій Євромайдан