in

Новий електронний дозвіл на проживання для неповнолітніх буде безкоштовним

До 18 років діти не платитимуть за отримання дозволу на проживання, запит слід посилати разом із батьками.

Змінюється форма та вміст електронних дозволів на проживання в Італії, але правила їх подачі залишаються незмінними. Зокрема те, що неповнолітні не платитимуть за його отримання.

Як ми повідомляли раніше, новий електронний дозвіл на проживання (PSE), поступово замінить існуючий. Цей документ також матиме “дитячу”   версію, яку видаватимуть неповнолітнім.

Відтепер діти іноземців матимуть власний документ від самого народження і не будуть вписані у документи батьків, як це було раніше. З шести років, для отримання нового PSE поліцейський відділок зніматиме у дітей відбитки пальців, які зберігатимуся у мікрочіпі документа та в базах даних Міністерства внутрішніх справ Італії.

Навіть якщо ці зміни дещо ускладнюють життя дітей і батьків, вони, однак, не впливатимуть на вміст їх гаманця. Постанова, згідно якої діти до 18 років звільняються від “оплати за видачу та продовження дозволу на проживання”, залишається в силі. Нагадуємо, що ця ж постанова ввела розмір вартості за опрацювання документів для дорослих у розмірі від 80 до 200 євро.

Для дітей від 14 років до 18 років, як і раніше, передбачено оплату 27,50 € за поліграфічні послуги, та для тих, кому ще не виповнилося 14-ти років, оплата не зніматиметься, навіть тепер, коли діти матимуть власний дозвіл на проживання. Принаймні, до цього часу  Міністерство фінансів не дало жодних розпоряджень з цього приводу.

Залишається незмінною вартість подачі заяви через поштові відділення. Для заяви на отримання пермессо для дітей використовуватиметься той же набір бланків, що і для їх батьків. Це означає, що 30 євро за послуги (16 євро + гербову марку) слід оплатити лише один раз.

Стаття італійською ТУТ.

__________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Convegno: “Ucraina: dal genocidio sovietico all’invasione russa” a Todi

Запрошуємо у Вітербо (VT), торкнутися українських традицій в Італії