in

Новий навчальний рік за новими правилами

В Італії розпочався новий навчальний рік. Він принесе школярам багато змін, особливим чином вони торкнуться гімназистів.

Згідно із реформою, ініційованою Міністерством освіти Італії, створено два нових напрямки шкільництва: музичний ліцей та ліцей гуманітарних наук. В той час було різко скорочено експериментальні напрямки навчання. Внесено зміни у навчальні програми. У них більше уваги відводиться науковим дисциплінам, історії, літературі та філософії двадцятого століття.

Технічні інститути було реорганізовано, саме розділено на економічні і технологічні напрямки. Професійно-технічні заклади тепер розділені на такі, що готуватимуть спеціалістів у галузі послуг, ремесел та промисловості. Завдяки гнучкішому графіку навчання, студенти можуть отримати свій перший досвід роботи на стажуваннях та виробничих прктиках.

Є новини для учнів з неіталійським громадянством. Міністерство освіти Італії вважає, що кількість неіталійців не повинна перевищувати 30 відсотків учнів у кожному класі. Насправді це правило є досить гнучким, оскільки воно не буде розповсюджуватися на дітей, народжених в Італії, або, тих, хто відмінно володіє італійською мовою.

Відтепер учнів будуть стимулювати відвідувати заняття: у цьому році, ті, хто без поважної причини пропустить більше ніж 50 днів на рік, автоматично не переводитимуться у наступний клас.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Нелегали також мають право на дитинство

“Формула-1”: Фернандо Алонсо – переможець Гран-прі Італії