in

Новий формуляр для прийому на роботу

Міністерство внутрішніх справ вводить нові формуляри для повідомлення про прийом на роботу працівників з-поза ЄС Із набуттям чинності постанови про обов’язкове повідомлення про прийом на роботу, компанії повинні зробити це по Інтернету. Префектура розішле інформацію у інші зацікавлені організації, зокрема у INPS (Національний інститут соціального захисту), Inail (національний інститут захисту від нещасних випадків на роботі та центри зайнятості.

Нововведення спростило бюрократичну систему. Все ж до сьогодні роботодавці вимушені заповнювати формуляри (modello Q) та надсилати їх рекомендованим листом до відділу імміграції разом із контрактом на проживання.

У формурярі Q, підписаному роботодавцем та працівником, вказуються особисті дані обох сторін та умови контракту. Уся ця інформація дублюється у повідомленні про прийом на роботу. Роботодавець також повинен задекларувати що робітник має місце проживання, та зобов’язатися оплатити витрати можливої депортації.

З 30 квітня було запроваджено новий бланк для обов’язкового повідомлення про прийом на роботу. (Modello Unilav). У ньому було розширено інформацію у графі, що стосується місця проживання працівника та покриття витрат на можливу депортацію. В інструкції, поширеній міністерством внутрішніх справ, читаємо що бланк Unilav замінює Modello Q, у випадку прийому на роботу громадянина країни, що не входить до ЄС. Згідно нового бланку комунікації здається, що контракт на проживання не є обов’язковим, проте міністерство внутрішніх справ ще не поширило інформацію щодо цього, зауважує Fondazione Studi dei Consulenti del Lavoro.

Очікуючи окремого циркуляру що роз’яснив би ситуацію, повідомлення слід здійснювати на формулярі Q із, що подається разом із контрактом на перебування.


Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українська співачка в Неаполі. Раїса Лисенко: «Вольйо канта напулітано…»

Декрет флуссі. У Модені розгляд клопотань завершено