in

Очікується вихід декрету флуссі, що передбачить реальні робочі місця

У 2016 році засвітиться зелене світло для приїзду сезонних робітників і самозайнятих з-за кордону і для конвертування дозволів на проживання тих, хто вже перебуває в Італії.

Декрет флуссі – постанова, що визначає кількість іноземних працівників, які можуть приїхати в Італію на роботу з-за кордону – змінює форму.

Міністерства внутрішніх справ та праці Італії готують новий декрет флуссі. Загальна кількість робочих місць залишиться таж, що і в 2015 році, змінюється їх перерозподіл: указ дозволить приїзд 13000 сезонних працівників, кілька тисяч місць відведено для самозайнятих та підлеглих робітників, які пройшли  навчальні програми у країнах походження, кількасот квот зарезердовано для південноамериканців італійського походження.

Основна, кількість квот, як і в минулому році, виділено для конвертації дозволів на проживання (близько дванадцять тисяч). Ними можуть скористатися іноземні громадяни, які вже перебувають в Італії з дозволом на проживання для сезонних робіт, студентів, з дозволами на проживання інших країн ЄС. Вони звомуть отримати дозволи на роботу або підприємницької діяльності в Італії.

Вихід декрету флуссі очікується орієнтовно у січні 2016 року, таким чином, щоб подавати заявки протягом наступного року.

Нагадуємо, Міністерство внутрішніх справ та праці Італії перенесло дату прийому заяв по декрету флуссі у 2015 році до 31 грудня. Українці можуть скористатися ним для конвертування тимчасових дозволів на проживання у постійні та для переїзду в Італію із інших країн ЄС. Детальніше тут.

 

Стаття італійською ТУТ

____________________________________________

Більше новин:

 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Мантуя стане культурною столицею Італії у 2016 році

Права іммігрантів під час очікування дозволу на проживання