in

Паперові дозволи на проживання змінюють вигляд

   З 15 жовтня іноземцям видаватимуться дозволи на проживання нового зразка. Їх зміна зумовлена підвищенням ступеня захисту від фальсифікацій. Уже видані документи залишаться в силі до закінчення терміну дії.

Новини стосується лише невеликої частини іммігрантів в Італії. Переважна більшість має дозвіл на проживання на електронному носії, схожому на кредитну карту. У деяких випадках, однак, поліція видає його на аркуші паперу, наприклад, у випадку отримання дозволів на лікування, чи міжнародного захисту. Або у випадку коли електронний дозвіл оновлюється, а отримувач терміново потребує документа із поважних причин.

Як пояснює циркуляр міністерства внутрішніх справ, паперові дозволи на проживання, які вже перебувають в обігу, залишаться в силі до кінця терміну їх дії. Нові бланки набувають чинності зі 15 жовтня. Вони мають розмір аркуша формату А4. Складаються із двох однакових частин, одна з яких залишається у квестурі. Вони друкуватимуться державним монетним двором на філігранному папері з водяними знаками і флуоресцентними волокнами. Документ міститиме фотографію власника та голограму безпеки з райдужним ефектом і флуоресценцією.

Нові бланки дозволів на проживання відповідають європейським стандартам, зокрема по захисті від підробок.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійська мафія в Європі взяла у заручники громадянське суспільство

Цього року громадянами України усиновлено 1170 дітей