in

Патронатам повертають кошти за ведення справ дозволів на проживання та об’єднання сім’ї

   Патронати вносять витрати на іноземців до свого бюджету. Провадження справ дозволів на проживання та об’єднань сімей відшкодовутиметься зі спеціального бюджетного фонду.

Реформа патронатів (закон 152 від 2001 року) запровадила у статутні обов’язки цих організацій інформування, надання послуг та захист прав іноземних громадян, та надала їм повноваження у галузі імміграції.

Сприяння патронатів мусить бути безкоштовним, без попередньої обов’язкової вимоги запису до членів організації. Проте досі вони не мали навіть часткового повернення витрат за ведення деяких справ.
Раніше надання послуг здійснювався за рахунок спеціального фонду, який поповнювався сплатою податків працівників (італійців та іноземців). Квота визначалася на підставі кількості розглянутих справ окремо взятим патронатом, проте до них не зараховували усі їх типи.

З набуттям чинності нових правил фінансування, патронати отримують кошти також за справи, пов’язані із дозволами на проживання та об’єднання сімей. Тож закликаємо усіх звертатися до них у разі потреби.

Враховуючи, що іноземці в Італії поновлюють щонайменше один мільйон пермессо та подають заявки на сто тисяч об’єднань сімей щороку, суми повернення витрат будуть значними.

Ельвіо Паска,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Матір хоче повернути сина, якого колишній чоловік-заробітчанин вивіз до Італії

Парламент України підтвердив другосортність мігрантів