in

Перепис населення в Італії. Усе, що потрібно знати іноземцям

З 9 жовтня до 28 лютого на Апеннінах проводиться Загальний перепис населення та помешкань під лозунгом “Зроби сій внесок у майбутнє Італії”. Участь у переписі це – встановлений законом обов’язок, який також розповсюджується на іноземних громадян

 

Цьогорічний перепис населення є 15-тим італійським, та першим, що проходить на загальноєвропейському рівні. Такі ж заходи буде проведено в інших країнах зони ЄС, а отримані дані порівнюватимуться для майбутнього планування європейської політики.
Цьогорічна участь у переписі – встановлений законом обов’язок, який також розповсюджується на іноземних громадян, що проживають в країні.

Анкетування

 

Анкети перепису було надіслано на домашню адресу усім хто мають італійську прописку. За випадковою вибіркою, громадяни отримали два типи питальників: спрощений (із зеленою позначкою), який містить меншу кількість запитань, та повний, позначений червоним. Дати на них відповіді нескладно, все ж на сайті нашої газети (www.gazetaukrainska.com) знайдете інструкції українською мовою.
Ті хто не отримав питальників, можуть звернутися у спеціальні пункти, відкриті у кожному муніципалітеті.

Участь у переписі населення

Дати відповідь на запитання можна заповнивши паперові бланки та повернувши їх поштою, або в онлайн-режимі на сайті http://censimentopopolazione.istat.it/. Іншим варіантом повернення анкети – віднести її у пункти збору. Адреси можна дізнатись на сайті перепису, або зателефонувавши за безкоштовним номером 800 069 701.
Після 21 листопада від дому до дому пройдуть оператори, які зберуть невідіслані анкети, та опитають осіб, що не отримали бланки.

Перепис та нелегали
Національний інститут статистики ISTAT запевняє у застосуванні суворих заходів захисту особистих даних, із дотриманням національних та міжнародних стандартів.

Перепис населення не має на меті виявлення нелегальних іммігрантів.  Для Національного інституту статистики вони класифікуються як такі, що тимчасово перебувають на території країни, нарівні із туристами.

Нелегали також запрошуються до участі у переписі. Вони подають лише загальні дані (дату та країну народження, громадянство). Від них не вимагається зазначення ім’я та прізвища, що унеможливлює ідентифікацію. ISAT запевняє, що дані про таких осіб жодним чином не буде передано в органи правопорядку.

Отже, особи без дозволу на проживання не повинні боятися участі у переписі, чи операторів, які збиратимуть невідіслані анкети.
Іноземці, які легалізували своє перебування в країні менше ніж 5 років тому, на питання: “Де ви проживали 9 жовтня 2006 року?” Повинні дати правдиву відповідь, вказавши місцем свого перебування Італію, чи іншу країну. Це дозволить Євроспілці прослідкувати міграційні процеси на своїй території та не несе жодних наслідків для іноземця.

Покарання за ухилення від участі у переписі населення

Злісне ухиляння від участі у переписі населення, або навмисна подача неправдивих даних, карається штрафом від 206 до 2065 євро.
Не слід завчасно хвилюватися за можливі помилки та звертатися за допомогою до посередників, які безсоромно беруть плату за свої послуги. Безплатну допомогу у заповненні бланків вам нададуть у пунктах при муніципалітетах.

Штраф накладатиметься лише у випадку, настійливої відмови від асистенції оператора. Адміністративне покарання застосовуватиметься лише за умови, якщо  громадянин не відреагує на письмове попередження.

Для іммігрантів відмова від участі у переписі може мати побічний ефект. Відомості, зібрані ISAT, будуть порівнюватися із даними анаграфічного центру, тому існує ризик видалення із реєстру, тобто анулювання прописки.

Публікація попередніх результатів перепису населення очікуються в кінці березня.

Маріанна СОРОНЕВИЧ

Перепис населення в Італії. Інструкції для заповнення анкети

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Мистецька Україна демонструє своє багатство

Запрошуємо на Українське свято у Вероні