in

Податкові знижки для роботодавців

Отримати більшу знижку з контрибутів можна за умови, якщо доглядальник піклується про неповносправних

29серпня 2008. Сім’ї, що користуються послугами доглядальників, домашніх працівників чи нянь, і бажають отримати податкову знижку, повинні зібрати квитанції про сплату контрибутів та підраховувати зарплату, виплачену 2007-го цим категоріям робітників.

Перша пільга стосується усіх роботодавців, які можуть відмінусувати від прибутку оплачені контрибути аж до 1.549,37 євро. Цей ліміт не залежить від загального рівня прибутку. Для того, щоб підтвердити оплату контрибутів, достатньо пред’явити триместрові поштові квитанції.

Ще одну можливість передбачено для тих, хто має дохід, не більший за 40 тисяч євро, і наймає доглядальників для неповносправних осіб. У цьому випадку можна розраховувати на знижку 19% податків максимальною сумою 2 100 євро на рік. Таку знижку може отримати як сама неповносправна особа, так і її родичі, якщо вони платять зарплату доглядальнику зі своєї кишені. У цьому випадку треба подати такі документи:
– медичний сертифікат, виданий спеціалістом або лікарем, у якому підтверджується неповносправність, – цей документ треба подати до фінансових закладів;
– квитанції сплачених контрибутів, підписані домашнім працівником.

Ельвіо Паска, переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Нелегали, не бійтеся повертатися в Україну

Вся Україна у виставковому залі