in

Податок на дозвіл на проживання відмінено. Що далі?

Суд скасував податок розміром від 80 до 200 євро за отримання та продовження дозволу на проживання, проте квестури продовжують вимагати його оплату. Національна Асоціація італійських мерій ANCI звернулася за роз’ясненнями до уряду.

25 травня 2016 друга секція Регіонального адмінсуду Лаціо постановила скасувати вимоги для “громадян третіх країн, які подають заяву на видачу або продовження посвідки на проживання, у сплаті внеску від 80 до 200 євро”. Постанова анулює основні статті міністерського указу, тодішніх міністра внутрішніх справ і міністра фінансів Роберто Мароні і Джуліо Тремонті, які ввели податок.

Отже, оплата за дозволом на проживання більше сплачуватися не повинна, але Міністерство внутрішніх справ Італії ще не розробило відповідних вказівок для квестур. Асоціація муніципалітетів, які надають іммігрантам допомогу по заповненні заявки на видачу і продовження дозволів (а їх в Італії налічується понад 400), звернулися до Міністерства внутрішніх справ негайно прояснити ситуацію.

Минулої п’ятниці, Маттео Буффоні, мер міста Прато і керівник Національної асоціації ANCI, написав листа заступнику міністра внутрішніх справ Доменіку Манцьйоне та проінформував начальника поліції Франко Габріеллі.

“Зважаючи на очевидну необхідність негайного застосування судової постанови, – йдеться в листі, – я прошу вас, у терміновому порядку, оприлюднити вказівки щодо процедури і термінів введення в дію можливої заміни адміністративних заходів Д.М. від 6 жовтня 2011 “. Тобто указу, що ввів оплату податку від 80 до 200 євро за дозволи на проживання, скасований місяць тому Адміністративним судом Лаціо.

В даний час, не отримавши єдиних вказівок, поліцейські управління у різних частинах Італії, продовжують вимагати від іммігрантів оплатити податку, погрожуючи, у разі відмови,  припинити розгляд справи, що стосуються їх дозволу на проживання.

Після постанови суду Лаціо ці гроші більше сплачуватися не повинні, отже ті, хто їх продовжує вносити, зможуть вимагати компенсацію із інтересами через суд. Мовчання міністерства, таким чином, що відкриває шлях для інших правових дій, які будуть тиснути на державну казну, а отже, на кишені всіх платників податків, як італійців, так й іноземців.

Буффоні, посилаючись на “десятирічний досвід ANCI продовження дозволів на проживання” запевняє, що асоціація може «донести точну і своєчасну інформацію до іноземних громадян.”

Проте, точність і своєчасність інформації, на даний момент, не турбують уряд. МВС, на неодноразові прохання про роз’яснення від Stranieriinitalia.it, відповіло: “Зверніться у Міністерство економіки і фінансів».
Міністерство фінансів також не поспішає: “Ми ще не підготували комунікатів, чи циркулярів. Зараз ми працюємо над оцінкою приведення до виконання постанову Регіонального адміністративного суду Лаціо”.

Elvio Паска

Новина італійською ТУТ
________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Що таке Клуб постійних пасажирів авіакомпанії і навіщо туди вступати

Запрошуємо на спільну молитву за жертви міграційних потоків