in

Подорожі в пасхальний період

Розглянемо можливість перетину кордону різних країн в залежності від стану дозволу на проживання

 

 

Часто пасхальні вихідні використовуються для здійснення коротких подорожей. Розглянемо можливість перетину кордону різних країн в залежності від стану дозволу на проживання.
Ті, хто володіють дійсним пермессо, можуть без обмежень побувати на батьківщині. А також подорожувати по країнах Шенгенської зони.
Нагадаємо, до складу країн-учасниць Шенгенського договору зараз входить 22 країни-члени ЄС: Австрія, Бельгія, Данія, Чехія, Естонія, Фінляндія, Франція, Угорщина, Латвія, Литва, Німеччина, Греція, Італія, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Іспанія, Швеція, Словаччина, Словенія. До Шенгенської зони також входять Ісландія і Норвегія.

Якщо ви бажаєте побувати в країні поза Шенгенською зоною, вам слід поцікавитися про наявність двосторонніх міжнародних угод з Україною, які регулюють в’їзд на територію іноземної держави.

Ті, хто чекає продовження дії дозволу на проживання, можуть поїхати лише у країну походження. Їх подорож не повинна передбачати пересадки на летовищах країн Шенгенської зони. Із собою потрібно мати паспорт, фотокопію дозволу на проживання дія якого завершилася, та поштову квитанцію, що підтверджує його здачу на продовження. Квитанцію проштампують під час паспортного контролю на в’їзді та виїзді із Італії.

Ті ж правила розповсюджуються на усіх, хто очікують першого отримання дозволу на проживання у зв’язку із роботою чи об’єднанням сім’ї. У цьому випадку в аеропорту, крім вище перерахованого, слід пред’явити візу, видану італійською консульською установою, у якій вказано мотив перебування в країні.

Вимушені залишатися на Апеннінах доглядальниці та домашні працівниці які очікують легалізації. Їх квитанція про здачу запиту не вважається документом, з який дозволяє перетин кордонів. Вони повинні дочекатися запрошення до Відділу імміграції для підписання робочого контракту, та подати запит на отримання дозволу на проживання.

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Нардепи звернулися до КСУ з проханням перевірити конституційність норми про створення зарубіжних виборчих дільниць

Десять міфів про міжнародну трудову міграцію