in

Помер синьйор Лавацца, який зробив своє ім’я синонімом кави

У віці 78 років помер Еміліо Лавацца – людина, яка зробила своє ім’я синонімом кави. Близько 40 років Лавацца керував компанією, яка носила його ім’я. За цей час марка Lavazza стала популярна у всьому світі. У себе на батьківщині, в Італії, це компанія контролює майже половину всіх роздрібних продажів.

“Він не був публічною персоною. Люди з Туріну дуже цінують своє приватне життя. Але саме Еміліо вивів цю компанію на міжнародний ринок”, – заявив прес-секретар компанії Lavazza, передає Бі-Бі-Сі.

Синьйор Лавацца, який дуже цінує спокій і приватне життя дав лише одне інтерв’ю італійській газеті. Це сталося 15 років тому.

Компанія була заснована дідом Еміліо Луїджі Лавацца в 1895 році. Сам Еміліо прийняв керівництво кавовим бізнесом після смерті свого батька, якого, як і діда, звали Луїджі, в 1971 році.

Саме Еміліо розвернув маркетингову кампанію за межами не лише Туріну, але і всієї Італії, завдяки чому в деяких країнах слово “лаваццо” стало майже синонімом слову “еспрессо”.

Перше зарубіжне представництво Lavazza було відкрито в 1982 році у Франції. Зараз компанія працює навіть в таких країнах як Бразилія та Індія і є шостою в світі компанією за об’ємами обжарювання кави.

Згідно з попередніми підрахунками, об’єм продажів Lavazza за 2009 рік може становити понад 1,1 млрд євро.

http://newsru.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Заробітчани повертаються… А Батьківщина зустрічає?

10 кроків італійського прем’єра Берлусконі проти мафії